City Forum Bratislava vstupuje do dalšího ročníku

Už za necelý týden proběhne 2. ročník česko-slovenské odborné konference City Fórum  – a stejně jako při jeho premiéře v roce 2019 se bude konat ve slovenské metropoli a vzhledem k pandemii samozřejmě online.

Konference City Fórum ´21, která je plánována na 10. května od 13:30 hod., má dva bloky. Součástí toho prvního bude diskuse primátorů Bratislavy a Prahy, tedy Matúše Valla a Zdeňka Hřiba. Hlavním tématem přitom bude zhodnocení dopadů pandemie na život obou měst a stejně tak jejich aktuální bytová situace, která ani zdaleka není optimální. Ideálním doplňkem úvah o rozvoji slovenské a české metropole bude přednáška rakouského odborníka na městské plánování a bytovou výstavbu Roberta Koraba, jenž se bude věnovat problému dostupného bydlení v celoevropském kontextu.

[caption id="attachment_22697" align="alignright" width="200"] První ročník konference City Fórum se konal ve stylovém prostředí zrekonstruované budovy bratislavské Staré tržnice.[/caption]

Druhý blok konference už bude mít ryze praktický ráz. Zástupci bratislavského magistrátu v jeho rámci představí Koncepci bytové politiky slovenského hlavního města pro léta 2020 – 2030, jež se opírá především o podporu a rozvoj nájemního bydlení. V následné diskusi, které se zúčastní jak zástupci města Bratislavy, tak slovenské developerské komunity (např. P. Pelikán ze společnosti JTRE, J. Krnáč z CRESCO Real Estate či R. Pšenička z YIT), bude řeč především o různých modelech spolupráce veřejného a soukromého sektoru právě v oblasti bytové výstavby.

První ročník konference, kterou v roce 2019 uspořádalo Stavebné fórum ve spolupráci s agenturou Seesame a řadou partnerů včetně bratislavského magistrátu, měl velký úspěch. Organizátoři se proto takřka okamžitě po jeho ukončení pustili do přípravy dalšího ročníku. Tyto plány ovšem překazila globální koronavirová pandemie a až její oslabení v letošním roce umožnilo jejich realizaci. „Doufám, že jsme na začátku vzniku tradice a třetí ročník konference City Fórum se bude konat už v příštím roce a v běžném formátu, tedy za osobní účasti všech,“ říká Alena Zinnerová, ředitelka Stavebního fóra.

(Více informací najdete na https://www.stavebne-forum.sk/sk/diskusnesetkania/city-forum-21-online-zdarma/, https://www.facebook.com/cityforumbratislava; registrační formulář na https://forms.gle/JTr7CXwqBwFttPhS7)

SF/pb

Hlavní partneři

Partneři