Roztyly Plaza – Unikátní koncept administrativní budovy

Společnost Passerinvest Group otevřela svou novou administrativní budovu Roztyly Plaza, která se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první nově otevřenou administrativní budovu tohoto roku. Tato sedmipodlažní budova, navržená architektonickým studiem Aulík Fišer Architekti, představuje první z plánovaných staveb v této lokalitě a zároveň spojuje moderní pracovní prostředí s komplexním zázemím pro život mimo kancelář.

Jedním z hlavních cílů projektu bylo vytvořit atraktivní pracovní prostředí, které splňuje potřeby moderních firem a zaměstnanců. Roztyly Plaza nabízí nejen moderní kanceláře poslední generace, ale také komplexní občanskou vybavenost, komfortní dopravní dostupnost a přilehlou zeleň, včetně okolí Krčského lesa, které poskytuje mnoho míst pro relaxaci a podporu zdravého životního stylu.

Radim Passer, zakladatel a generální ředitel Passerinvest Group, uvedl: „Jsem Pánu Bohu nesmírně vděčný, že se nám podařilo dokončit první etapu v lokalitě Nových Roztyl. Dlouhodobě udržitelný urbanismus, kterému se naše společnost věnuje, je celoživotní práce a bez trpělivosti a správného týmu lidí by žádný projekt nevznikl. S budovou Roztyly Plaza lokalita získává zázemí v podobě řady služeb a rovněž kultivované okolí stanice metra. Věřím, že další etapy, které zde plánujeme, budou přínosem pro celou Prahu a přetvoří nevzhledné území v moderní městskou část bohatou na zeleň, vodní prvky, ale i řadu míst k relaxaci i sportovnímu vyžití.“

Architektonické pojetí Roztyly Plaza kombinuje ortogonální a organické tvary, které se harmonicky začleňují do okolního prostředí. Důraz byl kladen na nízkou energetickou náročnost, udržitelnost a zachování krajinného rázu. Budova nabízí nejen moderní pracovní prostory, ale také interiérové a střešní zahrady, které jsou vybaveny mnoha pobytovými prvky pro zaměstnance. Zajímavou součástí budovy jsou také umělecká díla – Světelný objekt ve dvoraně a pulsující vodní prvek v předpolí vstupu.

„Roztyly Plaza vnímám jako významný iniciační krok k proměně okolí stanice metra Roztyly na skutečnou městskou strukturu v sousedství výjimečného přírodního parku Nové Roztyly,“ dodal Ing. arch. Jan Aulík z Aulík Fišer architekti. V rámci lokality Nové Roztyly se počítá s další výstavbou, která zahrnuje administrativní a rezidenční etapy, kultivaci veřejného prostoru a rozvoj parkových ploch a zeleně.

Zdroj úvodní fotografie: www.roztylyplaza.cz

remspace

Exkluzivní partner

Hlavní partneři

Partneři