Penta Real Estate pokračuje v přestavbě okolí Masarykova nádraží, na řadě je bývalá poštovní budova

Pražská developerská společnost Penta Real Estate nedávno dokončila stavbu budovy Masaryčky vedle Masarykova nádraží, ale její ambice na rozvoj této části města nekončí. Na druhé straně nádraží, v Hybernské ulici, firma dokončuje hotel The Cloud One. Nejnovějším projektem je přestavba sousední bývalé poštovní budovy, kterou Penta zakoupila od České pošty v roce 2022 za 220 milionů korun.

Původní budova pošty na nároží Hybernské a Opletalovy ulice již několik let zůstává nevyužitá. Penta vypsala architektonickou soutěž na její novou podobu, do které se zapojilo sedm týmů z České republiky a Slovenska. Vítězným návrhem, který společnost Penta upřednostní, je návrh od architekta Jakuba Klašky, bývalého člena týmu Zaha Hadid Architects, který se podílel i na budově Masaryčky.

Pavel Streblov, obchodní ředitel Penta Real Estate, vysvětluje, že výběr Jakuba Klašky byl doporučen porotou soutěže. Jakub Klaška, který nyní pracuje v rámci svého vlastního ateliéru, předvedl návrh, který citlivě propojuje historické a nové prvky v okolí Masarykova nádraží.

Výstavba této nové budovy bude součástí celkového rozvoje okolí Masarykova nádraží. Plány pro přestavbu zahrnují vytvoření nových obchodních prostor v přízemí budovy, zatímco ve vyšších patrech budou kanceláře a coworkingové prostory. Kromě toho bude přistavěna čtyřpatrová budova na místě pozdější přístavby pošty. Projekt bude respektovat historické architektonické prvky, jako jsou klenuté oblouky v přízemí, které budou odhaleny do veřejného prostoru průhlednou fasádou parteru.

Investice do této přestavby budovy v Hybernské ulici se odhaduje na půl miliardy korun. Předběžně se očekává, že stavba začne ve třetím čtvrtletí roku 2025 a dokončení je plánováno v druhém kvartálu roku 2027, stejně jako dokončení celkové rekonstrukce Masarykova nádraží.

Zdroj vizualizací: www.pentarealestate.com

remspace

Hlavní partneři

Partneři