Vyplatí se investice do nemovitostí na Costa del Sol?

Pro investory hledající stabilní dlouhodobou hodnotu a atraktivní výnosy nabízí region Costa del Sol ve Španělsku nejen úchvatné prostředí, ale také zajímavou investiční příležitost. V porovnání s tradičními trhy jako Praha a Paříž představuje Costa del Sol atraktivní alternativu s možností výnosu až 13 %.

Studie společnosti Home Portal odhalila, že roční návratnost investic do nemovitostí v oblasti Costa del Sol je výrazně vyšší než v mnoha evropských metropolích. S průměrným ročním výnosem kolem 10 % jsou místní nemovitosti nejen atraktivním místem k bydlení, ale také zajímavou investicí.

Na rozdíl od tradičních trhů jako Paříž či Praha, kde ceny nemovitostí prudce stoupají a koupě se stává pro mnohé nedosažitelnou, nabízí Costa del Sol dostupnější možnosti investic. Mnoho zájemců se v Paříži a Praze uchyluje k uzavírání dlouhodobých mezigeneračních hypoték, zatímco na Costa del Sol je návratnost investice často dosažena již za 8–11 let. S širokou nabídkou od luxusních vil v Marbelle po útulné byty v Esteponě je Costa del Sol optimální lokalitou pro různé typy investorů.

„Koupě nemovitosti ve Španělsku neznamená jen investici do bydlení, ale investici do kvality
života, s možností užívat si slunce a moře celoročně. Region Costa del Sol je atraktivní lokalitou
s bohatou kulturní scénou, luxusními restauracemi a malebnými historickými městy. Kombinace
finančních výhod a kvality života činí z Costa del Sol jednu z nejžádanějších destinací pro investici
do zahraniční nemovitosti,“ komentoval Pavel Frič, spoluzakladatel společnosti Home Portal.

V oblastech jako Mijas, Fuengirola a Estepona je možné dosáhnout výnosnosti investice až 13 % s návratností 8–9 let. Marbella, Torre Molinos, Manilva, Malaga a Benalmadena nabízí solidní výnosy okolo 9–10 % s návratností 10–11 let. Oblasti Cancelada a Casares mají nižší výnosnost 5–7 % s návratností 15-18 let.

remspace

Hlavní partneři

Partneři