DRFG postaví v Bratislavě mrakodrap

Panorama Bratislavy a jeho centra v dohledné době doplní další mrakodrap. Vícefunkční komplex Ister Tower postaví investiční skupina DRFG ve spolupráci s místním developerem The Galata Group (TGG).

Na středoevropské poměry unikátní stavba se bude nacházet v centru města v blízkosti dalších výškových budov, jako je Sky park, Eurovea Tower nebo Nivi Tower. Projekt v celkové hodnotě téměř 6 mld. Kč nabídne přibližně 500 rezidenčních jednotek a komerční prostory. Jeho hlavní dominantu bude tvořit 100 metrů vysoká budova s 33 patry, kterou doplní dva menší apartmánové domy. Zahájení výstavby je naplánováno na první polovinu roku 2024, její dokončení pak o tři roky později.

Relativně dostupné bydlení

Na rozdíl od sousedních projektů necílí Ister Tower pouze na nejluxusnější segment zákazníků, ale měl by nabídnout relativně dostupné bydlení i pro vyšší střední třídu přímo v centru města. Tomu odpovídá i plánovaná dispozice bytů, která nemíří na klasické investiční byty typu 2 + kk, ale zaměřuje se na větší byty s více než 80 metry čtverečními plochy vhodných k dlouhodobému bydlení pro rodiny.

„Celý projekt je pro nás extrémně zajímavý, protože nabízí unikátní kombinaci prémiové lokality s relativní cenovou dostupností pro budoucí majitele jednotek. To společně s výhodným eurovým financováním pro naši skupinu vedlo k našemu rozhodnutí do projektu vstoupit. Na Slovensku máme plány být i v budoucnu aktivní,“ uvedl Josef Šilhánek, ředitel DRFG Real Estate.

Partnerské vize

„Mám radost, že jsme vybrali do projektu Ister Tower obchodního partnera, se kterým sdílíme stejnou vizi. Díky tomuto kroku budeme moci posílit rozvoj našich dalších projektů, jako je například areál Drutechny o rozloze 1,3 hektaru v bratislavském Ružinově, nákupní centrum v Piešťanech a další projekty v zahraničí,“ dodává Matúš Trajter, majitel TGG.

V současné době se dokončuje příprava projektu Ister Tower pro stavební povolení a v dalším kroku bude vypsáno výběrové řízení na generálního dodavatele stavebních prací. Budovy budou samozřejmě stejně jako další projekty investiční skupiny splňovat nejvyšší energetické standardy. „Fasáda Ister Tower svou dynamikou připomíná nedaleký Dunaj a jeho meandry, které věž nese i ve svém názvu,” dodávají k samotné stavbě představitelé ateliéru A1 Architecture.

Investiční skupina DRFG se momentálně podílí na několika developerských projektech, mezi které kromě Ister Tower patří například vícefunkční areál Complex City Olomouc, Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech, projekt energeticky úsporných rodinných domů u Kunětické hory či rezidence Green Mladá Boleslav. Skupina mí za sebou také stavbu logistického parku v Týništi nad Orlicí a podílí se na výstavbě několika logistických parků v Polsku a v České republice. Projektem Ister Tower vstupuje na slovenský trh také oblasti rezidenčních a vícefunkčních projektů. V komerční sféře se v SR podílí na stavbě logistického parku v Levici ve spolupráci se společností Panattoni.

RS/pb

Hlavní partneři

Partneři