Best of Realty: soutěží pět desítek projektů

Soutěž „Best of Realty – Nejlepší z realit“ vstoupila do svého 22. ročníku. V první polovině září uzavřel pořadatel soutěže příjem přihlášek a odborná porota na svých zasedáních nominovala projekty, které se budou v jednotlivých kategoriích ucházet o tituly. Galavečer s vyhlášením výsledků českých „realitních Oskarů“ je s ohledem na pandemii posunut z tradičního listopadu na druhou polovinu ledna roku 2021.

„Každoroční vrchol - slavnostní vyhlášení výsledků -  všichni soutěžící i tradiční účastníci galavečera považují za závěr realitní sezóny a vynikající příležitost k setkání a networkingu - proto jsme tuto formu nechtěli opustit a jít cestou on-line vyhlášení výsledků. Naším cílem tedy je uspořádat galavečer v podobě, která se bude co nejvíce blížit té, na niž jsou všichni aktéři zvyklí. I přes obtíže spojené se zachováním dosavadního aranžmá jsme tak galavečer poprvé v historii posunuli. Ve hře jsou v tuto chvíli dva termíny - oba v druhé polovině ledna 2021,“ přibližuje organizační peripetie letošního ročníku Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

Čtyři hlavní kategorie

O nominaci se do 4. září 2020 mohly ucházet stavby dokončené a zkolaudované na území České republiky po 1. lednu 2019. Desetičlenná odborná porota, v jejímž čele stojí Tomáš Drtina (Incomind), na svých zasedáních nyní rozhoduje o tom, které projekty letos budou bojovat o vítězství. Jury se již tradičně skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), bankéřů, realitních makléřů, reprezentantů poradenských společností a také České rady pro šetrné budovy s ohledem na to, že nemovitosti čím dál více směřují k energetické a environmentální šetrnosti.

[caption id="attachment_20913" align="alignright" width="135"] Cenu ARTN – Award of Excellence – v roce 2015 získalo Stavební fórum.[/caption]

Letos se soutěží ve čtyřech základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály. „Všechny uvedené kategorie letos představují velmi zajímavé projekty, i koronavirovou krizí těžce zkoušené hotely. Největší počet uchazečů o titul je však již tradičně mezi rezidenčními projekty. A také letos je tato kategorie rozdělena na dvě, a to podle jejich rozsahu - do 50 bytových jednotek a od 51 jednotek. Naopak kategorie Obchodní centra a Rekonstruované kanceláře letos naplněny nebyly,“ komentuje 22. ročník soutěže Jana Hrabětová.

Byty, kanceláře, hotely i logistika

Přehled všech projektů nominovaných v jednotlivých kategoriích je od 21. října 2020 uveřejněn na webu soutěže www.bestofrealty.cz/nominovane-projekty. Mezi rezidenčními projekty většího rozsahu (od 51 bytových jednotek) o titul mimo jiné usilují Port Karolína 2. etapa (Skanska Reality), Rezidence Mlýnská strouha (RS Development) či Marina Boulevard (Crestyl); v kategorii rezidenčních projektů menšího rozsahu pak například Vila Na Petřinách (All New Development), Rezidence Červený dvůr (JRD) či 3. etapa projektu Rezidence Waltrovka (Penta Real Estate). Mezi novými administrativními centry o titul soutěží kupříkladu The Flow Building (Flow East), Kotelna Park Fáze II (Red Group), SmíchOFF (Penta Real Estate) a Parkview (Skanska Property CR). Mezi soutěžícími v kategorii hotelů je například Grand Hotel Hradec (Nordic Investors Group) či Hotel Passage (EMBRA). V kategorii skladových a průmyslových areálů se o titul ucházejí mimo jiné Budova Kion III v Panattoni Park Stříbro (Panattoni), Průmyslová hala Týniště nad Orlicí (Demaco / DRFG) či City Park Hostivař (CODECO).

Vedle titulů z výše uvedených kategorií bude udělena i Zvláštní cenu poroty a také „Award for Excellence“ Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Jako každoročně bude udělena i Cena čtenářů. Svůj hlas vybranému projektu bez ohledu na kategorii je možné udělit prostřednictvím webové stránky soutěže (www.bestofrealty.cz/hlasovani) od 22. října. Ke speciálním oceněním se řadí také Síň slávy a Environmentálně šetrný projekt, který ze všech nominantů vybere Česká rada pro šetrné budovy jako garant této kategorie.

SF/pb

 

Hlavní partneři

Partneři