Celá konference bude v reálném čase překládána do angličtiny

Real Estate Market Autumn 2023

  • 08. 11. 2023
  • Spojka Events, Pernerova 697/35, 186 00 Praha 8

O konferenci

  • V rámci 22. ročníku konference Real Estate Market Autumn budeme s předními českými odborníky na real estate, development, investice a územní plánovaní diskutovat o aktuální situaci a vývoji na realitním trhu, strategickém rozvoji měst a o změnách, které přináší nový stavební zákon. Diskutovat budeme také o atraktivních investičních příležitostech, úspěšných vizích a strategiích, které ovlivňují český realitní trh.
  • Těšit se můžete na nabitý program, inspirativní diskuse s lídry českého byznysu, workshopy i networking.
  • Máte zájem o prezentaci vašeho brandu, posílení Vašeho marketingového sdělení a získání nových kontaktů nebo klientů? Staňte se partnery konference a využijte širokou škálu možností Vaší firemní prezentace. Pro více informací nám napište na produkce@msgroup.cz
  • Celá konference bude v reálném čase překládána do angličtiny!

Článek o konferenci

Hlavní partneři

Hlavní mediální partner

Mediální partneři

9:00 - 9:40

Registrace

9:40 - 9:45

Zahájení konference

Moderátorka

  • Michala Hergetová (Ekonomická moderátorka)
9:45 - 11:15

1.diskusní panel

Realty Vision: vývoj realitního trhu

  • Budoucnost realitního trhu: strategie pro úspěch
  • Real Estate a atraktivní investiční příležitosti
  • Jak se mění realitní trh v reakci na aktuální ekonomickou situaci a jaká je predikce pro příští rok?
  • Nové výzvy, trendy a příležitosti

Aktivní účastníci

  • Lenka Kostrounová (ČSOB)
  • Jan Jurčíček (Savills)
  • Radek Procházka (Prochazka & Partners)
  • Jan Sedláček (Ewing)
  • Pavel Streblov (Penta Real Estate)
11:15 - 11:45

Coffee break & Networking

11:45 - 13:15

2. diskusní panel

At the Crossroads of Innovation: územní plánování, nový stavební zákon a strategie výstavby

  • Smart Cities: inovace pro moderní města
  • Kvalita života ve městech jako úloha územního plánu
  • Transparentnost a efektivita: zlepší nový stavební zákon administrativu a řízení nových projektů?
  • Implementace nového stavebního zákona: výzvy, příležitosti a efektivní strategie

Aktivní účastníci

  • Marcela Pavlová (Bývalá náměstkyně ministryně pro místní rozvoj pro řízení sekce výstavby a veřejného investování)
  • Tomáš Běhounek (bnt attorneys in CEE)
  • Eduard Forejt (Passerinvest Group)
  • Jaromír Hainc (IPR)
  • Josef Morkus (Ministerstvo pro místní rozvoj)
13:15 - 14:15

Lunch & Networking

14:15 - 15:45

3. diskusní panel

Money Talk: atraktivní příležitosti v realitách

  • Jaká bude dynamika investičních strategií pro příští rok?
  • Development jako investiční příležitost
  • Které faktory ovlivní cenu nemovitostí v příštím roce? Lze očekávat stabilizaci?
  • Budoucnost realitního trhu: predikce a prognózy

Aktivní účastníci

  • Martin Kodeš (J&T Real Estate)
  • Lukáš Maděra (Skanska Residential)
  • Prokop Svoboda (Svoboda & Williams)
  • Karel Týc (Natland)
15:45

Závěr konference

Spojka Events, Pernerova 697/35, 186 00 Praha 8

Moderátorka

Michala Hergetová

Ekonomická moderátorka

Michala Hergetová

Ekonomická moderátorka

V roce 2005 absolvovala ekonomii mezinárodního obchodu a evropskou integraci na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, studovala také evropská studia a business finance na Staffordshire University ve Spojeném království a Unversity of Antwerp.

Kariéru televizní reportérky začínala ve zpravodajství TV3, kde se soustředila na ekonomické zpravodajství. Poté přešla do agentury CzechTrade, kde působila na pozici ředitelky komunikace s veřejností. Při povodních v roce 2002 vedla povodňové centrum CzechTrade a rádia Impuls. V roce 2005 se stala ekonomickou redaktorkou v České televizi. Moderovala různé pořady, zpovídala třeba šéfa Microsoftu Steva Ballmera nebo filantropa George Sorose. Dnes moderuje odborné diskuze pro média jako Economia, Czech News Center ale i oborová sdružení, jako například výroční konferenci Aspen Institute CE Kam kráčíš Česko?.

Aktivní účastníci

Lenka Kostrounová

ČSOB

Lenka Kostrounová

ČSOB Prezentace

Na trhu nemovitostí působí od roku 2004. Je ředitelkou úseku financování nemovitostí v ČSOB, kde se podílela na realizaci řady projektů v hodnotě desítek miliard korun. Je členkou správní rady Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Jan Jurčíček

Savills

Jan Jurčíček

Savills Prezentace

Jan vede oddělení BPC poskytující technické poradenství a odborné znalosti investorům a nájemníkům všech realitních sektorů v zemích CEE a SEE. Jan je seniorní projektový manažer a vedoucí týmu s inženýrským zázemím a prokazatelnou zkušeností z řízení projektů více než 10 let.
Díky jeho rozsáhlým zkušenostem na trhu poskytuje Janův tým širokou škálu služeb, mimo jiné technické a environmentální due diligence (TEDD), transakční poradenství, provozní poradenství při plánované preventivní údržbě, plánování CAPEX, analýzu životního cyklu, řízení projektů vybavení a renovací Schell & Core. Před nástupem do společnosti Savills byl Jan zaměstnán ve společnosti Arcadis, poradenské společnosti v oblasti přírodních a budovaných aktiv, ve které vedl oddělení finančních institucí v Praze. Zaměřoval na provozní záležitosti oddělení, dodávku projektů, metodiku a celkovou kvalitu. Jan je jako inženýr součástí ČKAIT, autorizace v občanských stavbách.

Radek Procházka

Prochazka & Partners

Radek Procházka

Prochazka & Partners

Radek Procházka je vedoucím partnerem a jednatelem společnosti Prochazka & Partners, kterou založil jako nezávislou poradenskou společnost výhradně zastupující nájemce komerčních nemovitostí. Radek se věnuje nejdůležitějším klientům společnosti a bere na sebe aktivní roli při sjednávání vhodných řešení a vedení projektů. V průběhu své dosavadní kariéry zastupoval již přes 200 firem o objemu přes 500.000 m2 komerčních ploch, kterým pomohl ušetřit přes 2.5 mld. Kč. Radek promoval na University of San Francisco v oboru Finance.

Jan Sedláček

Ewing

Jan Sedláček

Ewing

Jan Sedláček je jedním z šesti partnerů agentury Ewing a zároveň garantem segmentu real estate a finance. Coby seniorní komunikační konzultant pomáhá klientům s nastavením komunikační strategie, řešením krizové komunikace nebo přípravou speciálních projektů, které se často pohybují v průsečíku komunikace, byznysu a politiky. Pracuje nebo v minulosti pracoval na projektech pro klienty jako Skanska Residential, Metrostav Development, DRFG, Passerinvest Group, KKCG Real Estate či J&T Real Estate.

Pavel Streblov

Penta Real Estate

Pavel Streblov

Penta Real Estate

Pavel je odpovědný za výstavbu Aviatiky, první administrativní budovy v revitalizovaném areálu bývalé továrny na letecké motory Waltrovka v Praze 5 – Jinonicích. Aviatica získala kromě jiného cenu CEEQA za nejlepší developerský projekt ve střední a východní Evropě za rok 2015. Pavel má nyní na starosti zejména přípravu revitalizace Masarykova nádraží a projekty administrativních budov v ČR. Do Penty přišel jako zkušený manažer v oblasti real estate private eqity v roce 2012. V předchozích letech byl partnerem v realitním private equity fondu 3C, poradcem finančních institucí při restrukturalizaci developerských portfolií a působil rovněž jako poradce na ministerstvu financí či v oddělení dluhopisů JP Morgan v Londýně. Jako externista vede kurz o investování a oceňování nemovitostí na IES FSV Univerzity Karlovy.

Marcela Pavlová

Bývalá náměstkyně ministryně pro místní rozvoj pro řízení sekce výstavby a veřejného investování

Marcela Pavlová

Bývalá náměstkyně ministryně pro místní rozvoj pro řízení sekce výstavby a veřejného investování

Marcela Pavlová působila na Ministerstvu pro místní rozvoj od roku 2007 nejdříve ve funkci ředitelky odboru stavebního řádu a od roku 2017 do října 2021 ve funkci náměstkyně ministryně pro řízení sekce výstavby a veřejného investování. Před tím patnáct let působila na prvoinstančním stavebním úřadu. Je spoluautorkou nového stavebního zákona. Ve svém profesním životě získala bohaté praktické zkušenosti na úseku veřejného stavebního práva.

Tomáš Běhounek

bnt attorneys in CEE

Tomáš Běhounek

bnt attorneys in CEE

V pražské pobočce advokátní kanceláře bnt attorneys in CEE pracuje od roku 2003, od roku 2008 je pak jejím partnerem. Vedle nemovitostního práva, které je jeho klíčovou kompetencí, je rovněž uznávaným odborníkem na právo obchodních společností a obchodní závazkové vztahy, včetně sporů týkajících se finančního a stavebního práva. Je členem mezinárodní skupiny pro oblast Real Estate a agentura Chambers ho opakovaně vyhodnocuje jako jednoho z předních odborníků na tuto oblast v ČR.

Eduard Forejt

Passerinvest Group

Eduard Forejt

Passerinvest Group

Eduard Forejt je odborník na real estate s více než 20letou zkušeností a aktuálně zastává pozici ředitel rozvoje a obchodu ve společnosti Passerinvest Group, a.s. Je mu propůjčen titul CRE® (Counselor of Real Estate) prestižní americké organizace The Counselors of Real Estate ®.

Jaromír Hainc

IPR

Jaromír Hainc

IPR

Jaromír Hainc vede na institutu Sekci rozvoje města, dříve působil jako ředitel Sekce detailu města. Je členem pracovní skupiny EUROCITIES pro metropolitní oblasti. Je rovněž pedagogem na Fakultě architektury ČVUT v Praze a autorizovaným architektem České komory architektů, kde je členem pracovní skupiny pro soutěže a pracovní skupiny pro urbanismus.

Josef Morkus

Ministerstvo pro místní rozvoj

Josef Morkus

Ministerstvo pro místní rozvoj Prezentace

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) patří do systému ústředních orgánů státní správy České republiky v oblastech, vymezených příslušnými právními dokumenty. Objemem svých pravomocí, kompetencí a odpovědností za správu finančních prostředků hraje ve státní správě významnou roli.

Martin Kodeš

J&T Real Estate

Martin Kodeš

J&T Real Estate Prezentace

Vystudoval ČVUT v Praze, obor pozemní stavitelství, je autorizovaným inženýrem. Před příchodem do J&T, kde působí na různých manažerských pozicích v realitním developmentu téměř 20 let, byl jednatelem a ředitelem společnosti Raiffeisen Leasing. Aktivně se podílel nebo řídil realitně-investiční projekty v objemu 15 miliard korun, které J&T zrealizovala na českém trhu od roku 2008.

Lukáš Maděra

Skanska Residential

Lukáš Maděra

Skanska Residential Prezentace

Lukáš Maděra, ředitel prodeje a zákaznické péče Skanska Residential, působí v rámci stavební a developerské skupiny Skanska od roku 2003. Odtud také načerpal bohaté zkušenosti v oblasti prodeje realit a řízení klientského portfolia. Pod jeho vedením přichází zákaznické centrum Skanska Home Center do denního kontaktu se zákazníkem a zajišťuje pro něj veškerou agendu, od přípravy projektu pro prodej i prodej samotný, smluvní vztahy a financování nových nemovitostí, až po zajištění klientských změn, předávání bytových jednotek a záruční závazky. Ve volném čase se věnuje rodině a je fanouškem českého sportu a filmu.

Prokop Svoboda

Svoboda & Williams

Prokop Svoboda

Svoboda & Williams

Majitel realitní kanceláře SVOBODA & WILLIAMS se realitám věnuje od konce devadesátých let. V roce 2006 s Američankou Marion Williams založil značku SVOBODA & WILLIAMS. Dnes vysoce renomovaná společnost poskytuje kompletní servis při prodeji, nákupu a pronájmu prémiových rezidenčních a komerčních realit ve všech lokalitách Česka i Slovenska. Od roku 2017 je rovněž exkluzivním partnerem sítě Christie’s International Real Estate v obou zemích.

Karel Týc

Natland

Karel Týc

Natland Prezentace

Po absolvování ČVUT se zabýval inženýrskými stavbami a developmentem sídelních celků. Později působil jako projektový manažer administrativních budov a obchodních center ve švédské společnosti Skanska, aby poté, v roce 2003, založil a vybudoval úspěšnou pražskou developerskou společnost M & K Development. Ta se později stala součástí investiční skupiny Natland, ve které je Karel Týc řídícím partnerem. Zodpovídá za investice do nemovitostí, vytváří a vede strategii portfolia projektů v real estate a developmentu, přímo dohlíží na realizaci klíčových developerských projektů skupiny a zabývá se otázkami nových technologií z pohledu investic a udržitelného rozvoje.